De band

veldenSuzanne van der Velde – Zang

U houdt mijn hele leven in Uw handen. En ik kom goed terecht, want dat hebt U gezegd. (Psalm 16)

Suzanne groeit in een muzikaal gezin op met de Geneefse psalmen. Daarnaast zingt ze met veel plezier in gospelkoren. Haar talent valt op: ze zingt bij de EO, bij Ralph van Manen en Kees Kraaijenoord. Daarnaast is ze te horen op talloze studioproducties van o.a. Marco Borsato en Guus Meeuwis. In 2005 brengt ze het persoonlijke album ‘All of this is really me’ uit. Via producer Minco Eggersman raakt ze betrokken bij Psalmen voor Nu: ze is op iedere cd te horen. Ook tourt ze intensief met de Psalmen voor Nu-band. Zo blijven de psalmen een rode draad in haar muzikale leven én haar geloofsleven.

Leadvocals: – ‘Psalmen voor Nu’ (2013-heden)
‘The Psalm Project’ (2009-heden)
– ‘Eastville’ (2014-heden, countrypop, release debuutalbum okt. 2016)

Sommige liedjes gaan na een aantal keer zingen vervelen, maar de psalmen vervelen me eigenlijk nooit. Welke gemoedstoestand ik ook heb, er past altijd wel een psalm bij die me troost, bemoedigt, blij maakt of ontroert.

 

 

Michiel Zweers – Piano, Wurlitzer, Zang

Ik dank u, Heer, u bent zo groot en goed (psalm 118)

Michiel begint op jonge leeftijd met piano spelen studeert in 2002 af aan het conservatorium als docent muziek. Zelf geeft hij les op een middelbare school in Leiden. In 2003 raakt hij betrokken bij Psalmen voor Nu als componist, zanger en toetsenist. Naast Psalmen voor nu schrijft hij ook kinderbijbelliedjes en werkt hij mee aan muziekmethode Intro.

Elk optreden is een feest; de muziek is heerlijk om te spelen, en het is altijd gezellig, maar het mooiste is om mee te maken hoe de psalmen de mensen in de zaal telkens weer raken.

 

 

 

 

 

 

Roeland Smith – Gitaar, zang

Totaal gebroken mensen, God is heel dichtbij. (psalm 34)

Roeland leerde als tiener in de kerk gitaarspelen en zingen en begon al vroeg met het schrijven van eigen liederen.
Naast Psalmen voor Nu is hij als muzikant en liedschrijver actief bij meerdere muziekprojecten Schrijvers voor Gerechtigheid, Oden van Salomo en Sela.

De psalmen zijn zó veelzijdig. Ze blijven mij als muzikant telkens verrassen. Deze liederen kan ik eindeloos blijven spelen.

 

 

 

 

 

 

Sergej Visser Basgitaar, zang, harmonica, melodica, glockenspiel

Als God ons weegt, dan wegen wij niet veel meer dan adem (psalm 62)

Sergej groeit op in een gezin waar dagelijks samen gezongen en gemusiceerd wordt. Als kind leert hij piano spelen, als tiener pakt hij de gitaar erbij. Zangles, componeer- en arrangeerles vormen de basis voor een breed liedrepertoire.

Sergej werkt vanaf het prille begin als dichter en componist mee aan Psalmen voor Nu. Hij levert daarnaast bijdrages aan vele koor-, muziektheater-, band- en CD-projecten, onder andere voor Soul Survivor, Schrijvers voor Gerechtigheid en de Oden van Salomo. Met zijn band To Those Who Wait werkt hij aan het project De Thuisreis, een beeldverhaal met muziek.

De Psalmen hebben in tekst en muziek een vorm gekregen die bij mij rechtstreeks de kern raakt. Deze Psalmen draag ik mijn leven lang bij me, wat er ook gebeurt.

 

 

 

 

Robbert Deurloo – Drums en cymbalen, percussie (speelt mee tijdens grotere concerten)

U blijft mijn God (psalm 143)

Sessiemuzikant voor verschillende projecten, waaronder Schrijvers voor Gerechtigheid. Heeft zijn eigen band Canvas Blanco. Naast de muziek werkt hij ook voor Crossroads International Church in Amsterdam.