De band

Suzanne van der Velde – Zang

U houdt mijn hele leven in Uw handen. En ik kom goed terecht, want dat hebt U gezegd. (Psalm 16)

Suzanne groeit op met de Geneefse psalmen. Als zangeres treedt ze op met o.a. Kees Kraaijenoord en Ralph van Manen. Via producer Minco Eggersman raakt ze betrokken bij Psalmen voor Nu: deze psalmberijmingen winnen haar hart en ze is op iedere cd te horen. Zo blijven de psalmen een rode draad in haar muzikale leven én haar geloofsleven.

“Welke gemoedstoestand ik ook heb, er past altijd wel een psalm bij die me troost, bemoedigt, blij maakt of ontroert. Dat maakt deze liederen zo bijzonder.”

 

 

Michiel Zweers – Piano, Wurlitzer, Zang

Ik dank u, Heer, u bent zo groot en goed (psalm 118)

Michiel begint op jonge leeftijd met piano spelen studeert in 2002 af aan het conservatorium als docent muziek. Zelf geeft hij les op een middelbare school in Leiden. In 2003 raakt hij betrokken bij Psalmen voor Nu als componist, zanger en toetsenist. Naast Psalmen voor nu schrijft hij ook kinderbijbelliedjes en werkt hij mee aan muziekmethode Intro.

Elk optreden is een feest; de muziek is heerlijk om te spelen, en het is altijd gezellig, maar het mooiste is om mee te maken hoe de psalmen de mensen in de zaal telkens weer raken.

 

Roeland Smith – Gitaar, zang

Totaal gebroken mensen, God is heel dichtbij. (psalm 34)

Roeland leerde als tiener in de kerk gitaarspelen en zingen en begon al vroeg met het schrijven van eigen liederen.
Naast Psalmen voor Nu is hij als muzikant en liedschrijver actief bij meerdere muziekprojecten Schrijvers voor Gerechtigheid, Oden van Salomo en Sela.

De psalmen zijn zó veelzijdig. Ze blijven mij als muzikant telkens verrassen. Deze liederen kan ik eindeloos blijven spelen.

 

 

 

 

Sergej Visser Basgitaar, zang, harmonica, melodica, glockenspiel

 

Als God ons weegt, dan wegen wij niet veel meer dan adem (psalm 62)

Sergej groeit op in een gezin waar dagelijks samen gezongen en gemusiceerd wordt. Als kind leert hij piano spelen, als tiener pakt hij de gitaar erbij.

Sergej werkt vanaf het prille begin als dichter en componist mee aan Psalmen voor Nu. Hij werkt daarnaast mee bij onder andere Soul Survivor, Schrijvers voor Gerechtigheid en de Oden van Salomo.

“De Psalmen hebben in tekst en muziek een vorm gekregen die bij mij rechtstreeks de kern raakt. Deze Psalmen draag ik mijn leven lang bij me, wat er ook gebeurt.”

 

 

 

 

 

Robbert Deurloo – Drums en cymbalen, percussie (speelt mee tijdens grotere concerten)

U blijft mijn God (psalm 143)

Sessiemuzikant voor verschillende projecten, waaronder Schrijvers voor Gerechtigheid. Heeft zijn eigen band Canvas Blanco. Naast de muziek werkt hij ook voor Crossroads International Church in Amsterdam.