Albums

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”64″][/vc_column][/vc_row]

 

Totdat het veilig isis Nieuw van taal (teksten die naar vandaag klinken) en nieuw van muziek (lichte muziek, wortelend in de brede poptraditie van nu). Als bonustrack is psalm 23 De Hear is myn hoeder in het Fries toegevoegd.

 

 

 

Aangrijpend. Eerlijk. Eerbiedig. Vrolijk. Boos. De aloude psalmen komen weer onvoorstelbaar dichtbij! Op Voor niemand bang is opnieuw een selectie van zo’n vijftien gloednieuwe psalmen te beluisteren.

 

 

 

 

De titel van Liefde, Brood en Slaap is ontleend aan Psalm 127.

 

 

 

 

 

Gefeliciteerd bevat dertien psalmen. De stijl van de opnamen varieert van subtiele pop via jazzy tot latin. Als een van de grote artiesten werkte Keith Mack mee, de gitarist van de bekende Amerikaanse band ‘Scandal’ met zangeres Patti Smith.

 

 

 

In Beker met een barst zijn er weer 13 nieuwe psalmen vertaald naar hedendaags Nederlands en op popmuziek gezet. Indringend en melancholisch, maar treffend bij de heftige en donkere teksten die ook in de psalmen voorkomen.

 

 

 

 

De stijl van Heilig boven alles is soul. Deze Afro-Amerikaanse muziekstijl die naar zijn aard diep van binnenuit komt, past op een prachtige manier bij de ziel van de psalmen.

 

 

 

 

Met de gloedvolle dubbel-cd Compleet gelukkig laten de hebraïci, dichters en componisten van Psalmen voor Nu een groots slotakkoord klinken. Het gedroomde doel is bereikt: alle honderdvijftig psalmen voor iedereen beschikbaar in toegankelijke taal en op eigentijdse muziek.